آسیب های« تانگو » ، «وی چت» ، «وایبر»
آسیب های« تانگو » ، «وی چت» ، «وایبر»
آنطور که کارشناسان میگویند در غرب با استفاده از چنین نرمافزارهایی مانند «تانگو»، «ویچت» و «وایبر» به انسجام خانواده کمک میکنند ولی این موضوع با اعتقادات اسلامی و ایرانی همخوانیندارد.
آنها بر این باورند که غالب محتوا و اطلاعات ارائه شده در فضای مجازی در راستای تقویت هنجارها، ارزشها و فرهنگهای مذهبی و ملی حاکم بر جامعه اسلامی نبوده و در برخی مواقع ساختارشکن نیز هستند.
واقعیت این است که تمامی دارندگان تلفن همراه با استفاده از نرمافزار تانگو میتوانند کسانی را که در این مجموعه عضو هستند، جستوجو کنند و در اماکن شلوغ تا شعاع حدود 4 کیلومتری و در اماکن دیگر از قبیل حاشیههای شهر یا شهرستانها تا شعاع چند 10 کیلومتری، تصاویر کسانی که در این مجموعه عضو هستند را ببینند.
نکته جالب اینجاست که بسیاری از اعضای این مجموعه را دختران و زنانی تشکیل میدهند که تصاویر بدون حجاب مناسب خود را در دسترس دیگران قرار دادهاند و این نرمافزار محملی به ظاهر برای دوستیابی است ولی در باطن فروپاشی اخلاقی و بنیاد خانواده را دنبال میکند.
نکته قابل تامل این است که کلا به جرایم مربوط به چنین فضاهای مجازی به استناد چه قانونی بناست برخورد شود؟ با توجه به اینکه قانونی برای چنین فضاهایی که به تازگی مورد توجه مخاطب ایرانی قرار گرفته است وجود ندارد بیم برخورد سلیقهای در این زمینه میرود یا خیر و آیا اساسا برخورد در مواجه با چنین پدیدههای نوینی راهکار صحیحی است؟
وی چت / we Chat / رسامالبته نباید از نظر دور داشت که از آنجاکه این نرمافزار از کشورهای غربی پشتیبانی میشود بیم آن میرود که اطلاعات بسیاری از مردم در اختیار مراکز جاسوسی قرار گرفته و مشکلاتی در آینده برای آنان به وجود آید.
مورد دیگری که موجبات نگرانی مسوولان و کارشناسان را ایجاد کرده است، تخریب فرهنگ ایرانی با گسترش نرم افزار" تانگو و ویچت" است بنابراین باید هوشیار بود. میتوان گفت چنین نرمافزارهایی در صورت استفاده ناصحیح میتوانند به شکل نامحسوس باعث تغییرات فرهنگ دینی و اجتماعی ما شوند و شاید این یکی از اصلیترین دلایل مخالفت با استفاده بی ضابطه مردم از چنین فضاهایی است.
شبکههای جدید اجتماعی ابزارهای نوین جنگ نرم
هریک از ابزارهای فناوری اعم از تلفن همراه و اینترنت یا نرم افزارهای مربوط به این دو اگر بدون فرهنگسازی و مهیا کردن زیرساختهای فرهنگی وارد جامعه شوند، همراه خود آسیبهای فراوان خواهند داشت.
امروزه نرمافزارهای مرتبط با گوشیهای تلفن همراه مانند "ویچت، تانگو، وایبر و اوو" آسیبهایی با خود به همراه دارد که به خصوص برنامه "ویچت" که با همراه داشتن زمینهای اطرافیان را به کاربر معرفی میکند، یک آسیب جدی برای نوجوانان و جوانان است. آسیبی که در صورت برخورد قانون نیز نمیتوان از وقوعش جلوگیری کرد.
گرهای کور در مواجه با فضاهای مجازی جدید
مسوولان کشور وقتی در مقام سخنرانی هستند در فضیلت تقوا، دانش و عزت مردم صحبت میکنند اما چطور از ابتدای انقلاب هر پدیده جدیدی که بروز کرد قبل از اینکه در حوزه حاکمیت برای آن تدبیری اندیشیده شود، در حوزههای فرهنگ عمومی با مردم به نوعی برخورد شده است که آنها مدبر نیستند. اگر به مردم اعتماد داریم بهتر است راهکار ارائه کنیم تا مردم خودشان مدیریت کنند.
حضور شکلی والدین در فضای مجازی و کنار فرزندان تأثیر و فایدهای ندارد و بچهها به سرعت میتوانند ردپای خود را در فضای مجازی گم کنند ولی اگر فرزندان ما توانمندی استفاده از فضای مجازی را در اختیار داشته باشند و بتواند برای استقلال زودهنگام خود برنامهریزی کند، مساله متفاوت میشود. قبل از در اختیار گذاشتن یک امکان، باید فرهنگ استفاده از آن را ایجاد کنیم تا در نهایت به دنبال قانون و راهکار برای برخورد با آن نباشیم.